Rotterdam-Moerdijk

Pernis, Botlek, Europoort en de Maasvlakte, Dordrecht: het chemiecluster Rotterdam-Moerdijk is enorm. Bij elkaar gaat het om ruim 120 industriële bedrijven, met het zwaartepunt voor de chemie in de Botlek en Moerdijk.

Met 45 chemiebedrijven, vijf olieraffinaderijen en Europa’s grootste concentratie biobased fabrieken zijn er veel partijen om mee samen te werken. Ook de goede logistiek (buisleidingen, haven, Betuweroute, Rijn en A15) maken het eenvoudig om grondstoffen en producten te distribueren. Bovendien beschikt Rotterdam over een sterk ecosysteem voor innovatie.


Chemieclusters Nederland

Ons land huisvest, mede vanwege haar gunstige geografische ligging, zes unieke chemieclusters die samen de ruggengraat van de Nederlandse chemische industrie vormen. In de zomerserie Clemieclusters Nederland stellen we ze aan je voor. We spraken met Alice Krekt over het chemiecluster Rotterdam-Moerdijk. Een chemieterrein heeft veel veiligheidsrestricties waardoor je er niet zomaar op bezoek kunt, maar Alice pleit ervoor om de luiken open te zetten. "Het blijft belangrijk om veel te communiceren over wat er gebeurt en hoe de industrie zich ontwikkelt."

Lees het interview met Alice