06.11.2023

Nieuw periodiek systeem gelanceerd

Op het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl is een nieuw periodiek systeem gelanceerd. C3, de stichting die jongeren de wereld van chemie wil laten ontdekken, kon deze nieuwe uitvoering maken dankzij financiële steun van Shell.

 

Scholieren kunnen het gebruiken voor hun huiswerk, toetsen en werkstukken. Het nieuwe periodiek systeem geeft alle informatie over de elementen, de materialen, de toepassingen en de scheikundigen die de ontdekking deden.

Chemie gaat leven

Het nieuwe periodiek systeem moet ervoor zorgen dat chemie meer gaat leven onder scholieren. Jeroen Sijbers, directeur C3: “Het hangt in bijna ieder klaslokaal. Wij hopen dat ze met deze online uitvoering sneller de link kunnen leggen tussen vrij abstracte elementen en de materialen en producten in de echte wereld. Het systeem staat aan de basis van scheikunde als wetenschapsgebied, daarom is het belangrijk dat we als C3 jongeren helpen deze tabel te doorgronden.”

Bijdrage Shell

Shell sponsorde de totstandkoming van deze nieuwe versie. Jolien Snoek: “Exactwatjezoekt.nl biedt scholieren meer vertrouwen en kennis en een ruimere blik bij hun bètatechnische keuzes voor de toekomst. Dat vinden wij als Shell belangrijk omdat we jongeren graag in aanraking brengen met de wereld van wetenschap en technologie en eraan bij willen dragen dat ze gelijke kansen krijgen voor hun toekomst. Deskundige gratis hulp bij huiswerk en toetsen in een veilige online omgeving wat exactwatjezoekt.nl biedt, past hierbij.”


Lees ook | Jeroen Sijbers van C3: “Chemie maakt de wereld beter”