Delamine B.V.

Delamine B.V.
Barchman Wuytierslaan 10
3818 LH Amersfoort

Postbus 473
3800 AL Amersfoort

033-462 46 00

Over Delamine B.V.

Delamine is een producent van ethyleneenamines, en verkoopt de totale range van deze producten aan klanten over de gehele wereld. Het hoofdkantoor inclusief de verkoop afdeling is gevestigd in Amersfoort, waarbij de laatste afdeling ondersteuning heeft van eigen medewerkers in andere landen.

De productie vindt plaat in Delfzijl, waarbij in het proces met name ethyleendichloride, ammoniak en natronloog worden gebruikt. Voor hogere ethyleenamines (langere moleculen) is Delamine de enige producent in Europa. De nameplate capaciteit is 55.000 ton per jaar.

Delamine heft twee aandeelhouders, Nouryon Chemicals B.V., gebaseerd in Nederland, en Tosoh Corporation, gebaseerd in Japan. De joint venture is in 1976 opgericht en opereert als een zelfstandige onderneming, met een eigen management. Er zijn ongeveer 100 medewerkers in dienst.

Ethyleenamines zijn voornamelijk halffabricaten, en de lagere ethyleenamines vinden haar toepassingen als grondstof in bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen tegen schimmels, toevoegingen aan papier voor tissues en keukenrolpapier, activeermiddelen voor lage temperatuur bleekmiddel in waspoeder,  antibiotica en elastische kleding.

De hogere amines wordt gebruikt als grondstof in epoxyverven voor staalconstructies, beton en auto’s, maar ook als grondstof voor toevoegingen in motorolie en in asfalt.

Delamine heeft het global charter van responsible care ondertekend en is in het bezit van de ISO9001, 14001 en 45001 certificaten. Delamine produceert op verantwoorde wijze ethyleenamines en werkt door middel van continue verbeteren aan het verlagen van de belasting op het milieu en werkt ook aan debottlenecking van de capaciteit om aan de wereldwijde vraag van de klanten naar ethyleenamines te kunnen blijven voldoen.