20.06.2023

Delamine kan meer hogere amines produceren

Delamine plaatste recent een nieuwe batchkolom in de bestaande installatie. Hiermee kan het bedrijf meer hogere amines produceren, die worden toegepast in producten waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld zoals kunststoffen, olie en coatings.

 

“Dat gaf de nodige uitdagingen,” vertelt Construction Manager Arie van Leeuwen. “We moesten creatief zijn om alles in de beperkte beschikbare ruimte kwijt te kunnen. Door de krappe beschikbare ruimte was het voor de mensen lastig om aan de kolom te werken. Door de korte doorlooptijd van de constructie werden veel werkzaamheden tegelijk uitgevoerd. Dit vroeg veel afstemming en flexibiliteit van de verschillende teams, maar ze wisten de kwaliteit van de werkzaamheden te handhaven, want geen enkele las of persing werd afgekeurd." Een andere uitdaging was de lange levertijd van de benodigde materialen.

Delamine is lid van de VNCI. Het bedrijf maakt ethyleneenamines en verkoopt de totale range van deze producten aan klanten over de hele wereld. Lees hier meer over het bedrijf.


Foto: Chemie Park Delfzijl