NLEN(X) Sluiten

        

NL EN

Ledennet

Vereniging


De VNCI zorgt al bijna 100 jaar voor een stevig fundament onder de chemische industrie in Nederland. Ze doet dat door op te komen voor de belangen van haar leden en door de waarde van de sector voor het welzijn en de welvaart in Nederland op alle mogelijke manieren te benadrukken. Naast het algemene belang van een sterke vertegenwoordiging van de bedrijfstak, heeft het VNCI-lidmaatschap ook belangrijke voordelen voor individuele bedrijven.

Beleidsplan, jaarplan en statuten

Log in op het Ledennet om het volledig Beleidsplan 2011-2015, het VNCI-jaarplan, het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2013 en de Statuten te downloaden.

Leden

Bij de VNCI zijn rond de 100 leden en donateurs aangesloten. Samen met de leden van de 10 geassocieerde lidverenigingen zijn meer dan 600 bedrijven direct of indirect aangesloten bij de VNCI.

Activiteiten

De VNCI treedt op als woordvoerder van de chemische industrie in Nederland en ze brengt leden met elkaar in contact. Gezamenlijk bepalen de leden het beleid van de vereniging en geven ze haar slagkracht. Bestuurders en medewerkers van lidbedrijven vormen werkgroepen, stellen vragen, dragen onderwerpen aan en komen met ideeën voor gezamenlijke acties.

De VNCI vertegenwoordigt de lidbedrijven in werkgroepen van diverse ministeries, organisaties en belangenverenigingen. Ze overlegt met leden van de Tweede Kamer en het Europees Parlement. Via de VNCI heeft de chemische industrie een belangrijke stem in de Nederlandse werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Europese brancheorganisatie Cefic.

Thema’s en standpunten

De VNCI houdt zich bezig met alle onderwerpen die van invloed zijn op de chemische industrie. Zij voert haar lobby uit op basis van actuele beleidsthema’s en formuleert standpunten die zij op alle mogelijke manieren onder de aandacht brengt bij de politiek.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Sinds 1992 propageert de VNCI, zowel intern als extern, het Responsible Care-programma. Met dit programma willen chemiebedrijven wereldwijd permanent de prestaties verbeteren voor veiligheid, gezondheid en milieu, en de communicatie daarover.

In het Responsible Care Global Charter geven chemische bedrijven invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voor hun omgeving. Het productenbeleid krijgt vorm in het Product Stewardship-programma.

Mededingingsbeleid

De VNCI hanteert bij haar activiteiten richtlijnen om ervoor te zorgen dat zij handelt in overeenstemming met de geldende mededingingswetten. Lees hier deze richtlijnen

Lean-programma

Als branchevereniging wil de VNCI maximale waarde genereren voor haar lidbedrijven en dit ook doen op een zo efficient mogelijke manier. Hiertoe heeft de VNCI in 2016 een lean programma gestart onder begeleiding van UNC Plus Delta.
Het doel is door te groeien naar een continue verbetercultuur bij de VNCI waardoor we:

  • Onze werkprocessen continu efficiënter maken door verspillingen te elimineren en projectresultaten beter af te hechten
  • Onze beleidsplannen goed vertalen naar het ‘hoe’; wat betekenen die plannen voor de mensen die ze uitvoeren
  • Onze werk-privé balans verbeteren, wat we meetbaar terug willen zien in het volgende MTO (medewerkers tevredenheids onderzoek)

In 2016 zijn de eerste drie werkprocessen opgepakt. Daarbij volgde een aantal medewerkers een Lean trainingsprogramma. Zij werden opgeleid tot sjerpa’s om zelf verbeterprocessen in de organisatie te kunnen begeleiden. De activiteiten zullen ook dit jaar en de komende jaren een vervolg krijgen binnen de VNCI.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie.Contact

Telefoon: 070 337 87 87
Fax: 070 320 39 03
E-mailadressen

Postadres
Postbus 443
2260 AK  Leidschendam

Bezoekadres
Castellum, ingang C
Loire 150
2491 AK  Den Haag

Perscontact
Woordvoerder: Roderik Potjer, Hoofd Communicatie & Public Affairs
Telefoon: 070 337 87 30
E-mail: potjer@vnci.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Lees de Chemie Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de VNCI.

Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
U bent succesvol ingeschreven
U bent succesvol uitgeschreven
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

all rights reserved 2017