11.01.2023

Wie volgt Roel Jolling op als Plant Manager of the Year?

Wie is volgens jou een boegbeeld voor de Nederlandse procesindustrie? Wij zijn op zoek naar plant managers/sitemanagers voor de Plant Manager of the Year 2023-verkiezing. Wie kan volgens jou Roel Jolling opvolgen?

 

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van het Industrielinqs in samenwerking met de VNCI, MVO Nederland, Votob en het Petrochem-platform. Je kunt een kandidaat uit de procesindustrie aanmelden. Denk daarbij aan de energiesector, raffinage en de staal-, papier- en voedingsmiddelenindustrie. En natuurlijk de chemie, waarin de huidige Plant Manager of the Year werkzaam is.

De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse procesindustrie door de inspanning en prestaties van plant managers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit, maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid. Om dit voor het voetlicht te brengen, verschijnen er interviews met de genomineerden en de winnaar in Petrochem en Chemie Magazine. Ook wordt er van de finalisten een videoreportage gemaakt.

Teamprestatie

Een vakkundige jury beoordeelt de kandidaten onder andere op maatschappelijke betrokkenheid, leiderschap en communicatieve vaardigheden. Tijdens het congres Eemsdeltavisie 2023 op 16 mei presenteren de finalisten zich aan het publiek, dat ook mee kan stemmen in de zaal en via internet. Tijdens het evenement wordt ook de winnaar bekend gemaakt. In 2022 is Roel Jolling van Polyscope verkozen tot Plant Manager of the Year.


Chemie Magazine | Roel Jolling: "Personeelstekort is mijn grootste hoofdpijn"


De meeste finalisten en winnaars zien de nominatie en uitverkiezing als een teamprestatie. Daarom is er tijdens de verkiezing ook veel aandacht voor de medewerkers van de kandidaat.

Je kunt jouw kandidaat tot 28 februari aanmelden bij Wim Raaijen, hoofdredacteur van Industrielinqs (wim@industrielinqs.nl). Vermeld hierbij naam, contactgegevens en de redenen waarom jij vindt dat deze plantmanager in aanmerking komt voor de prijs.