18.03.2021

Symposium Reinventing Chemistry Together

Hoe kunnen we een duurzame chemie voor de toekomst ontwikkelen? Die vraag staat centraal op het online symposium Revinventing Chemistry Together op 22 april. Het symposium wordt georganiseerd door het Advanced Research Center Chemical Building Blocks Consortium (ARC CBBC). Sprekers zijn onder andere Robert Terörde van BASF, Yuri Sebregts van Shell en Ben Feringa, voorzitter van de Raad van Bestuur van ARC CBBC.
 

Chemie is overal. Het zit in onze dagelijkse consumentenproducten. Tegelijkertijd vormt het de kern van enkele van de huidige zorgen van de wereld. Gedreven door de mogelijke gevolgen van klimaatverandering en duurzaamheidsuitdagingen, willen zowel overheid, industrie als wetenschappers dat de samenleving een betere toekomst tegemoet gaat. Sinds 2016 brengt het Advanced Research Center Chemical Building Blocks Consortium (ARC CBBC) industrie en wetenschap samen in een gezamenlijk onderzoeksprogramma. 

Meer informatie over het programma vind je op de website. Na aanmelding ontvang je het volledige programma in de week voorafgaand aan het evenement.

Lees ook | Onderzoek ARC CBBC naar groene bouwstenen chemie groeit gestaag