29.11.2023

Sisters in Science maken twaalf nieuwe uitlegfilmpjes over scheikunde

De Sisters in Science, Mimi den Uijl, Noor Abdulhussain en Lotte Schreuders, lanceren op scholierenplatform exactwatjezoekt.nl hun derde serie scheikundefilmpjes met uitleg over elektrochemische cellen, atoomopbouw en chemisch rekenen.

 

Met deze twaalf nieuwe filmpjes willen zij eraan bijdragen dat scheikunde voor iedereen toegankelijk en leuk wordt. In totaal bieden de Sisters nu 31 uitlegfilmpjes aan. Ze hopen hiermee scholieren te inspireren en te motiveren voor een bèta- of techniekprofiel te kiezen. De Universiteit van Amsterdam stelde de opname- en montagefaciliteiten beschikbaar.

If you can see it, you can be it

De Sisters in Science beheren sinds januari 2021 het succesvolle Instagramaccount SistersinScience_NL. Via Instagram geven ze een kijkje in de wereld van de wetenschap en de chemie om stereotyperingen te doorbreken en anderen te inspireren onder het motto: If you can see it, you can be it. Ze vinden het belangrijk dat alle kinderen in Nederland toegang hebben tot extra begeleiding bij hun schoolvakken, ook als daar thuis geen geld voor is. Vanuit die motivatie zetten ze zich als ambassadeurs vrijwillig in voor exactwatjezoekt.nl.

Exactwatjezoekt.nl

Exactwatjezoekt.nl is een website van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). Door rolmodellen in de chemie een podium te geven hoopt C3 dat een grotere en diverse groep jongeren kan worden geïnspireerd iets met chemie te gaan doen. Scholieren kunnen alle informatie over bèta en techniek op één online plek vinden en daar veilig en anoniem hun vragen stellen. Of het nu gaat om studievoorlichting, oriëntatie op het werkveld of hulp bij het leren, exactwatjezoekt.nl biedt de jeugd informatie in de vorm van filmpjes, oefenopgaven, studiekeuzetesten, tips en nog veel meer.


Lees ook | Jeroen Sijbers van C3: “Chemie maakt de wereld beter”