23.06.2023

Shell Chemicals Park Moerdijk wint VOMI Safety eXperience Award

Shell Chemicals Park Moerdijk is de winnaar van de VOMI Safety eXperience Award 2022. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf waar werknemers van contractors de beste veiligheidsbeleving hebben. 

 

Volgens de jury presteerden zowel Shell Chemicals Park Moerdijk als de twee andere genomineerden, ExxonMobil en Neste goed op alle aandachtsgebieden, maar onderscheidde Shell zich met name op gebied van de zichtbaarheid/toegankelijkheid van het management en het actief betrekken van de contractor. Dat zorgt in de praktijk voor een laagdrempelige verhouding tussen site management en contractors.

Juryvoorzitter prof. dr. Jop Groeneweg, cognitief psycholoog in het veiligheidsdomein en werkzaam bij de TU Delft, Universiteit Leiden en TNO, over de Award 2022: “Door de jaren heen zien we dat asset owners - de opdrachtgevers van VOMI-leden -  steeds dichter naar elkaar groeien als het om veiligheidsbeleving voor de contractors gaat. Op alle locaties wordt de expertise van contractors steeds meer op waarde geschat, goede ideeën worden uitgewisseld, besproken en waar mogelijk geïmplementeerd. Dat op zich verdient al bijzonder veel waardering. De locatie Shell Chemicals Park Moerdijk onderscheidt zich daarbij op het terrein van leiderschap. De site managers zijn zichtbaar én toegankelijk voor contractors. Dat verlaagt de drempel tussen site management en contractors en zorgt voor een positief veiligheidsklimaat. De Award is een fraaie bekroning van het goede werk dat Shell op de locatie Shell Chemicals Park Moerdijk verricht.”

De vertegenwoordigers van de finalisten van de VOMI Safety eXperience Award 2022. V.l.n.r. Jean-Pierre Verbraak (Shell), Katrijn Verhaert (ExxonMobil) en Hanno Schouten (Neste).

De VOMI Safety eXperience Award is een prijs voor én door de branche en wordt toegekend aan de opdrachtgever in de procesindustrie, waarvan operationele teams van contractors (VOMI-leden) aangeven de meest veilige werkvloer te ervaren.

VOMI is de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie.