14.07.2022

Recente ontwikkelingen rond de Chemicals Strategy for Sustainability (CSS)

De afgelopen maanden zijn de ontwikkelingen rond de Chemicals Strategy for Sustainability in sneltreinvaart gegaan. We informeren je graag over de belangrijkste aandachtspunten. Ook praten we je in een webinar op 15 september bij over de CSS, waarbij Steven van de Broeck, director REACH & Chemicals Policy bij Cefic, te gast is.


De chemische industrie staat met de komst van de Chemicals Strategy for Sustainability (CSS) voor een grote uitdaging om de chemie nog duurzamer en veiliger te maken voor mens en milieu. De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) onderschrijft de doelstellingen van de CSS en benadrukt het belang van een duidelijk transitiepad, met aandacht voor de haalbaarheid en uitvoerbaarheid van de CSS.


Webinar Chemicals Strategy for Sustainability bijwonen? Meld je dan snel aan


De CSS komt tegelijk met de andere uitdagingen voor de sector: een CO2-neutrale energievoorziening, vergroening van de grondstoffen, schonere productieprocessen en meer (data)transparantie. Door de geopolitieke situatie komen daar nu ook uitdagingen op het gebied van logistiek, beschikbaarheid van grondstoffen en energie bij, waardoor bedrijven moeite hebben om aan hun leveringsverplichting te voldoen. Het is daarom van groot belang dat het beleid consistent blijft, acties worden geprioriteerd en dat de aanpassingen die voorzien zijn in de wetgeving stapsgewijs worden doorgevoerd.

Om de exclusieve ledeninformatie te kunnen lezen, moet je inloggen. Is jouw bedrijf lid van de VNCI, maar heb jij nog geen login? Vraag deze dan aan.