15.03.2023

IUPAC Wereld Chemie Congres in Den Haag

Het IUPAC Wereld Chemie Congres komt voor het eerst in zijn 104-jarige bestaan naar Nederland. Het congres vindwordt gehouden van 20 tot en met 25 augustus in het World Forum in Den Haag en valt samen met CHAINS 2023, hét jaarlijkse Nederlandse chemiecongres.

 

Het thema van de conferentie is ‘Connecting Chemical Worlds’; het verbinden van chemici en biowetenschappers in de academische wereld of in de industrie. Naar verwachting 2.500 bezoekers van over de hele wereld komen naar Den Haag om deel te nemen aan het congres.

Workshop VNCI

Ook de VNCI is aanwezig op IUPAC|CHAINS 2023. Op 21 augustus verzorgen Rosienne Steensma en Michiel van Kuppevelt in het Young Program een workshop Safe & Sustainable by Design, in samenwerking met het RIVM.

In de spotlights

IUPAC|CHAINS 2023 biedt bedrijven de kans om zich te presenteren tijdens het congres, zoals een stand in de tentoonstellingsruimte, sponsoring, deelname aan een panel, meet & greet met jong talent, en demonstratie van nieuwe technologieën. Meer weten? Stuur een mail naar sponsoring@iupac2023.org.


IUPAC|CHAINS2023 wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) en de Nederlandse Onderzoeksraad (NWO). Nobelprijs-winnaar Ben Feringa is ere-voorzitter van het congres.