30.08.2023

Hart nieuwe fabriek Shell naar Moerdijk verscheept

Shell bouwt op het Chemicals Park in Moerdijk een nieuwe pyrolyse-olie-upgrader. Het hart van de nieuwe fabriek, de zogenoemde Pre-Assembled Unit (PAU), is gearriveerd op het terrein. De PAU, die in een grote constructiehal bij HSM Offshore Energy in Schiedam werd gebouwd, ging vorige week op transport naar Moerdijk.

 

De afgelopen maanden kwamen al stukken voor de fabriek aan. Te denken valt aan een substation, kolommen en drie opslagtanks. De PAU is een complex onderdeel met ingebouwd proces equipment als vaten, mixers, pompen, kleppen en instrumentatie voor de upgrader.

Veilig en volgens planning 

Het transport over het water naar Moerdijk nam vijf uur in beslag. Het transport verliep veilig en geheel volgens planning. Zo ook de aanlanding van de unit op het terrein. De PAU is modulair gebouwd en wordt later dit jaar aangesloten op de in aanbouw zijnde upgrader. Dit is de fabriek die ervoor gaat zorgen dat van plastic afval nieuwe chemicaliën kunnen worden gemaakt. Naar verwachting is de fabriek in 2024 operationeel.

Meer over Shell Nederland Chemie 

Shell Moerdijk is één van de grootste chemiecomplexen in Europa. Lees er hier meer over.


Lees het volledige bericht.

Foto's: Shell Chemicals Park Moerdijk