08.04.2024

Finalisten Plant Manager of the Year 2024 bekend

De vier finalisten voor de verkiezing van de Plant Manager of the Year 2024 zijn bekend. Het zijn Guliz Talay (Dow, Delfzijl), Marjan Rijckaert (Avient, Heerlen), Miguel Anento-Glim (Arlanxeo, Geleen) en René Stoel (Koole, Rotterdam). 

 

In april en mei krijgen de finalisten bezoek van de jury en worden er nominatiefilms gemaakt. Begin juni kun je online op je favoriet stemmen. De internetstemmen tellen voor twintig procent mee in het bepalen wie dit jaar de opvolger wordt van Anne Arkenbout, Plant Manager of the Year in 2023. De winnaar wordt bekengemaakt tijdens het event Chemelinqs op 13 juni in Geleen. 

De verkiezing van Plant Manager of the Year is een initiatief van Industrielinqs, in samenwerking met de VNCI, Petrochem en Techsharks. De kandidaten komen uit de chemische industrie, maar ook uit de energiesector, raffinage, staalindustrie, papierindustrie of voedingsmiddelenindustrie.

Het initiatief Plant Manager of the Year wil bijdragen aan een positief imago van de Nederlandse procesindustrie door de inspanningen van plant managers te benoemen en te waarderen. De focus ligt bij het selectieproces op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit, maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid.