28.02.2023

Chemie biedt enorm goed toekomstperspectief voor technische mbo'ers

Voor technische mbo'ers zijn er veel kansen op een baan in de chemie. Dat is ook de boodschap van de campagne 'Techniek Fixt Het' waaraan bedrijven zoals Lubrizol, Nobian, Nouryon en Teijin Aramid deelnemen. Deze bedrijven zijn aangesloten bij Techniek Groningen.

 

Het toekomstperspectief voor technische mbo-ers in de chemie is enorm goed. "Je verdient goed en bouwt mee aan de toekomst van Groningen", aldus Robert Jan Poppen, site director van Nobian en Chemie Park Delfzijl. "We hebben om meerdere redenen nieuwe procesoperators en AOT’ers (Allround Operational Technicus) nodig. We verwachten volop groei en ontwikkeling. Bij Nobian, op het Chemiepark Delfzijl en in de regio. Werk zat in de komende jaren."

Volgens Miranda Lamain, coördinator Learning & Development bij Nobian, is dit voor een nieuwe generatie dé kans om mee te bouwen aan de toekomst. "Laat ze maar komen die technische mbo'ers. Ze hebben kennis en brengen nieuwe inzichten mee. Van daaruit kunnen ze bij ons en bij andere bedrijven doorgroeien. We bieden volop perspectieven voor een afwisselende loopbaan."Chemie in Noord-Nederland

Delfzijl, Emmen en het tussengebied vormen samen Chemport Europe. In Emmen zijn toonaangevende bedrijven als Teijin en DSM gevestigd. In Delfzijl produceren toonaangevende bedrijven basischemicaliën voor de industrie. Delfzijl vertegenwoordigt 15 procent van de chemische productie in ons land. Lees meer over dit chemiecluster in Noord-Nederland.