05.10.2021

Paul de Krom wordt nieuwe voorzitter Koninklijke VNCI

De algemene ledenvergadering van de Koninklijke VNCI heeft vandaag ingestemd met de benoeming van Paul de Krom als voorzitter van de vereniging per 1 februari 2022.

 

“Ik ben verheugd dat Paul volgend jaar het voorzitterschap van mij gaat overnemen. Met de duurzame ambities van de chemische industrie zitten we in het hart van de transitie en Paul begrijpt dat als geen ander. Paul is ambitieus, goed ingevoerd in het veld van innovatie en hij heeft er zin in, daarmee heb ik er alle vertrouwen in.", zegt VNCI-voorzitter Bernard Wientjes. “De komende maanden zullen we samen zorgen voor een goede overdracht van de taken.”

Op dit moment is Paul voorzitter van de raad van bestuur en CEO van TNO. TNO is een onafhankelijke organisatie voor toegepast onderzoek met 3.500 professionals en een omzet van 550 miljoen euro. Daarnaast is Paul lid van de raad van commissarissen van HTM, vice-voorzitter van de raad van toezicht van de Hogeschool Utrecht en voorzitter van Nederland Distributie Land. Eerder was hij onder andere staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en lid van de Tweede Kamer. Van 1991 tot 2003 was hij in verschillende HR-functies werkzaam voor Shell.