19.11.2020

Toptalenten Chemie ronden hun beursprogramma af

Maar liefst 17 toptalenten hebben de afgelopen twee jaar een beursprogramma gevolgd bij een aantal lidbedrijven van de VNCI. Tijdens hun studie chemie of chemische technologie zijn ze aan de slag gegaan bij Dow, DSM, BASF, SABIC, Nouryon, Bewi Synba, Avebe, Eastman en ExxonMobil. Vorige week zagen we veel blije gezichten tijdens het digitale graduation event.

 

Nu het diploma binnen is en het beursprogramma is afgerond vroegen we ons natuurlijk af wat de plannen zijn van de studenten. Met trots kunnen we melden dat een gedeelte gaat promoveren en de andere groep studenten hun carrière start in de industrie. Mooi nieuws voor de sector dus!

Onno de Vreede, coördinator van het VNCI-beurzenprogramma: “Het jaarlijkse graduation event was dit jaar digitaal, maar toch heel feestelijk! Met grote dank aan alle bedrijven die hebben deelgenomen, ook in de jaren hiervoor!”. De afgelopen jaren is het aantal studiebeurzen sterk afgenomen. De beperkte hoeveelheid beurzen zorgde ervoor dat het programma onder druk is komen te staan. Er is onderzocht of het programma met een andere invulling voortgezet kon worden, maar dat is niet gelukt. De huidige studenten in het beurzenprogramma kunnen het programma volledig afmaken. De laatste groep studenten studeert volgend jaar af.