13.07.2020

SABIC doneert labapparatuur aan Curio

VNCI-lid SABIC in Bergen op Zoom doneert een afgeschreven extruder machine uit haar laboratorium aan mbo-instelling Curio. Met de extruder kunnen studenten plastic folies maken en onderzoeken. Curio (het voormalige ROC West-Brabant) leidt studenten op voor allerlei technische beroepen, waaronder procesoperators en laboranten.

 

Dit jaar startte Curio het Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (KATC) als nieuwe afdeling op de locatie in Bergen op Zoom. Door deze donatie helpt SABIC studenten waardevolle praktijkervaring op te doen.

René de Nooijer, technician Functional Forms bij SABIC: "De studenten van Curio zijn misschien wel mijn toekomstige SABIC-collega’s. We vinden het erg belangrijk dat studenten goed voorbereid zijn op de praktijk. Door middel van deze donatie draagt SABIC eraan bij dat studenten al tijdens hun opleiding zelf de theorie in de praktijk kunnen brengen. Dat is zowel voor hen als voor bedrijven belangrijk.’"

De donatie van SABIC is enorm welkom, zegt Manfred van de Kreeke, programmamanager bij Curio: "De studenten praktijkles geven met een vlakfolie extruder machine was een grote wens van Curio, maar de investering kon nog niet gerealiseerd worden. Door deze machine krijgen meer studenten de kans om een kunststofpracticum te volgen en leren ze werken met een nieuwe machine en een nieuw proces. Door middel van workshops kunnen we ook leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis laten maken met de extruder, om ze op die manier te interesseren voor een opleiding en baan in de kunststofindustrie."