30.06.2023

Kamerlid Thierry Aartsen (VVD) brengt werkbezoek aan KLK Kolb

​​​​​​VVD-Kamerlid Thierry Aartsen bezocht op 19 juni het VNCI-lidbedrijf KLK Kolb in Klundert (Moerdijk). Tijdens het werkbezoek werd er gesproken over de kansen en knelpunten die mkb-bedrijven tegenkomen bij de transformatie naar een duurzame en circulaire chemie.

 

Over een aantal dilemma’s, zoals p-ZZS/ZZS, elektrificatie van de industrie, netcongestie en het ondernemings-en vestigingsklimaat van Nederland, werd Aartsen uitvoering bijgepraat. Tijdens de rondleiding over het terrein kreeg Aartsen uitleg over het productieproces en zag hij met eigen ogen de onderlinge verwevenheid van het chemiecluster Rotterdam-Moerdijk. "Ik kijk terug op een prachtig werkbezoek bij KLK Kolb," vertelt Thierry Aartsen. "Een sterke chemische industrie in Nederland is van groot belang voor het behoud van de innovatiekracht van de Nederlandse economie. Innovatieve ontwikkelingen in de chemie vormen de fundering voor nieuwe toepassingen in tal van sectoren. Willen we de transitie naar een circulaire en klimaatneutrale industrie laten slagen, dan kunnen we niet zonder de chemie en al helemaal niet zonder het innovatieve mkb-chemie bedrijfsleven. Tijdens het werkbezoek aan KLK Kolb is mij dat wel duidelijk geworden."

KLK Kolb produceert oppervlakteactieve stoffen, papierproceschemicaliën en andere chemische specialiteiten. Het bedrijf heeft drie productielocaties in Zwitserland en Nederland waar circa 480 medewerkers werken. Lees hier meer over het bedrijf.