07.04.2022

Women in Chemistry Breakfast: rolmodellen nodig

"Maak de wereld gelijker voor iedereen. En als iemand dat kan, dan is het wel een chemicus." Dat gaf microbioloog en schrijver Rosanne Hertzberger de zaal vol vrouwelijke professionals uit de chemische industrie mee tijdens het VNCI Women in Chemistry Breakfast.

 

In de chemiesector werken slechts z’n 20% vrouwen. Een betere balans is goed voor de industrie en de bedrijven. Rolmodellen zijn ontzettend belangrijk om jonge meisjes en jongere collega’s te inspireren voor een loopbaan in de chemie. Dat was het betoog van Sahar Yadegari van VHTO Expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en ICT. Met een inspirerend en vooral persoonlijk verhaal sloot Dow side leader Delfzijl Güliz Talay de ochtend af.

Lees ook de whitepaper Vrouwen in bèta, techniek en IT Hoe behoud je ze als organisatie? die VHTO vandaag presenteerde in het kader van Girls’ Day. Vandaag gaan 6.500 meisjes op bezoek bij 200 bedrijven om de wereld van bèta, techniek en IT te ontdekken.


Campagne Wij zijn Chemie

Wil jij de jonge generatie vertellen over de wereld van chemie? Geef een gastles op een school bij jou in de buurt. We hebben heel veel jonge mensen nodig voor de uitdagingen van de toekomst. 

Lees meer