04.02.2021

Werkgever krijgt ondersteuning bij inrichten eigen teststraat

Werkgevers die een eigen COVID-19-teststraat willen opzetten, kunnen voor informatie terecht op www.werkgeverstesten.nl. Op deze website staat een toolkit met informatie. Ook is er een helpdesk opgezet waar werkgevers vragen kunnen stellen.

 

De website is een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het ministerie heeft een financiële regeling in het leven geroepen om werkgevers te ondersteunen die op locatie medewerkers op corona willen laten testen door de arbodienst of bedrijfsarts. Het initiatief en de financiële regeling richten zich in eerste instantie alleen op bedrijven en organisaties waar thuiswerken niet mogelijk is. Voornaamste doel is om de veiligheid op de werkvloer te vergroten.

Een eigen teststraat kan met name interessant zijn voor bedrijven waar mensen fysiek met elkaar moeten samenwerken, zoals in de logistiek, distributie, productiebedrijven en sommige contactberoepen. Het is ook mogelijk om een teststraat in te richten samen met collega-bedrijven in de buurt, bijvoorbeeld op een bedrijventerrein.