28.09.2021

Werkbezoek politici aan Rotterdams industrie- en havengebied

Begin september bracht een aantal politici een werkbezoek aan het industrie- en havengebied Rotterdam. Zij maakten kennis met de VNCI-leden ExxonMobil en Nobian en Rubis Terminal.

 

VNCI-directeur Manon Bloemer lichtte onder andere het rapport ‘van Routekaart naar Realiteit’ toe waarin de weg richting 2050 is uitgewerkt. Het laat zien welke stappen de sector gaat zetten om over minder dan dertig jaar klimaatneutraal en circulair te zijn.

Aan het werkbezoek namen deel Silvio Erkens (VVD), Raoul Boucke (D66), Henri Bontenbal (CDA), Pepijn van Houwelingen (Forum voor Democratie), Tom van der Lee (GroenLinks), Joris Thijssen (PvdA), Laurens Dassen (Volt) en Mustafa Amhaouch (CDA).

Het werkbezoek werd georganiseerd door de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI), de Vereniging van de Nederlandse Petroleum Industrie (VNPI), het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs (Ondernemersvereniging Rotterdamse haven en industrie) en de Vereniging van Nederlandse Tankopslagbedrijven (VOTOB).

Bekijk het korte videoverslag van dit werkbezoek.