02.06.2022

VVVF lanceert serie korte films over verf en inkt

VVVF, de brancheorganisatie van Verf- en Drukinktfabrikanten, heeft de eerste van vier films over verf en inkt gelanceerd. Hierin wordt de kijker meegenomen in de bijdrage die verf en inkt leveren aan een duurzamere wereld. 

 

Woningen krijgen een sfeervolle kleur met verf. Bruggen en windmolens zijn bestand tegen weer en wind door de beschermende coating. Op verpakkingen is informatie afgedrukt over bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen. Verf en drukinkt vervullen een belangrijke taak, vaak onopgemerkt.

Om de bijdrage van verf en drukinkt breder onder de aandacht te brengen, heeft de VVVF vier korte films laten maken. Elke film kent een apart thema: kleur, duurzaam, bescherming en zorg. In één tot twee minuten nemen de films de kijker mee langs verschillende toepassingen van verf en inkt en de taak die ze daarbij vervullen.

De verf- en drukinktindustrie is aanjager van onderzoek, ontwikkeling en toepassing van hoogwaardige en duurzame producten. Dat komt volop tot zijn recht in de eerste film 'duurzaam'. De andere thematische, korte films volgen later dit jaar.

VVVF is aangesloten bij de Koninklijke VNCI.