24.01.2024

Voorlopige modelprijzen TEK bekend

RVO begint vanaf maart met de vaststelling van subsidies voor de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). De voorlopige modelprijzen zijn nu bekend. RVO organiseert op 13 februari een webinar over het vaststellingsproces.

 

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal zeven procent uitmaken van de totale omzet. Met behulp van deze tegemoetkoming kreeg je als energie-intensieve mkb'er meer ademruimte om je bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden.

RVO berekent de definitieve TEK-subsidies met de modelprijzen gas en elektriciteit van 2023. Deze modelprijzen zijn afgeleid van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De voorlopige modelprijzen zijn nu bekend:

  • De voorlopige modelprijs gas 2023 is € 1,36
  • De voorlopige modelprijs elektriciteit 2023 is € 0,36

Rond half februari worden de definitieve modelprijzen bekendgemaakt.

Op de website van RVO is een rekentool beschikbaar. Deze tool geeft een indicatie van jouw subsidie.  De rekentool is gebaseerd op de voorlopige modelprijzen. Zodra de definitieve modelprijzen bekend zijn, past RVO de rekentool aan.

RVO organiseert op 13 februari van 10.00 tot 11.00 een webinar over de TEK-vaststelling. Aanmelden kan via de RVO-website. De TEK is gesloten voor aanvragen