12.10.2022

Uitbreiding Avantium voor groeiende vraag naar R&D in duurzame chemie

Avantium Catalysis gaat uitbreiden om te voldoen aan de groeiende vraag naar R&D in duurzame chemie. Naast het leveren van geavanceerde katalyse R&D-systemen en -diensten aan klanten wereldwijd, wordt het aanbod uitgebreid met vier opkomende markten voor duurzame chemie: groene waterstof, chemische plastic recycling, adsorptie en duurzame chemische bouwstenen.

 

  1. Groene waterstof | Gericht op procesontwikkeling (geïntegreerde laboratoriumsystemen) voor waterelektrolyse om groene waterstof te produceren.
  2. Chemische recycling van kunststoffen | Katalyse- en procesontwikkeling om pyrolyse-olie uit gerecycleerde kunststoffen of biomassa op te waarderen, bijvoorbeeld door onzuiverheden zoals zuurstof, zwavel of stikstof te verwijderen. Deze opgewaardeerde vloeistof wordt vervolgens gebruikt ter vervanging van fossiele grondstoffen bij de productie van allerlei duurzame en circulaire chemicaliën en materialen.
  3. Adsorptie | De groei in duurzame chemie en biobased producten vereist meer zuivering van (en scheiding van verontreinigingen uit) productstromen door middel van adsorptie. De afgelopen jaren bouwde en leverde Avantium al op maat gemaakte high-throughput testunits voor vloeistofadsorptie, gasadsorptie en ademhalingsbescherming via adsorptie voor klanten als Ircelyon.
  4. Duurzame chemische bouwstenen | Avantium gaat systemen op maat bouwen voor klanten om de chemische conversie voor duurzame chemische bouwstenen uit biomassa te vergemakkelijken.

Avantium Catalysis wordt omgedoopt tot Avantium R&D Solutions.


Avantium is lid van de Koninklijke VNCI. Maak kennis  met onze leden