21.03.2024

Teijin’s Twaron wint Tire Technology innovatieprijs

Teijin Aramid ontvangt de Tire Technology International Materials Innovation of the Year Award voor hun Twaron met gerecyclede aramidevezel. Een panel experts uit de bandenindustrie kent deze prijs toe aan toonaangevende ontwikkelingen in de sector.

 

Teijin Aramid is onderscheiden met de Tire Technology International Materials Innovation of the Year Award voor hun Twaron met gerecyclede aramidevezel. De prijs wordt toegekend door een panel van meer dan 25 experts uit de bandenindustrie en is dus een erkenning door die sector. Volgens Teijin Aramid benadrukt de prijs het belang van oplossingen die niet alleen duurzaam zijn maar ook voldoen aan hoge prestatienormen.

"Wij vinden dat onze verantwoordelijkheid verder gaat dan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Het betekent ook het hergebruiken van ons materiaal aan het einde van de levensduur”, aldus Hendrik de Zeeuw, Chief Commercial Officer bij Teijin Aramid. Het Twaron met gerecycled materiaal is het resultaat van een samenwerking van verschillende partners uit de industrie en onderzoeksinstellingen. De inspanningen gaan door via het zogeheten Aramazing Consortium.

Volgens Teijin Aramid kunnen bedrijven dankzij hun speciale Twaron duurzamere banden produceren zonder in te leveren op prestaties. Zo zetten ze een nieuwe standaard op het gebied van milieuverantwoordelijkheid in de auto-industrie. Door Twaron te gebruiken in de cap ply, de riem en het karkas worden banden voor personenauto's aanzienlijk lichter. Hierdoor daalt ook de CO2-uitstoot van de auto met 2 g/km.

Teijin Aramid is lid van de VNCI. Het bedrijf is ’s werelds grootste aramideproducent en heeft bijgedragen aan onder meer ruimtevaartuigen en Formule 1-wagens.