28.03.2024

Subsidieregeling investeren in toekomstbestendige industrie verlengd

De subsidieregeling Investeren in een Toekomstbestendige Industrie (SITI) is met een jaar verlengd. Dit betekent dat Groningse industriële bedrijven nu tot en met april 2025 subsidie kunnen aanvragen voor investeringen in groene grondstoffen, groene waterstof, circulaire economie en elektrificatie van bedrijfsprocessen.

 

Met de SITI-regeling worden grootschalige industriële investeringsprojecten in Groningen langer ondersteund. Sinds het openstellen van de subsidie in 2021 zijn 13 aanvragen ingediend, Tot nu toe is circa 8 miljoen euro aan subsidie toegekend op een totaal investeringsvolume van ruim 67 miljoen euro. Onder ander subsidie voor een circulaire betonfabriek en voor een bioraffinaderij.

Over SITI

SITI 2021 richt zich op het ondersteunen van duurzame en circulaire industriële investeringsprojecten (met uitzondering van energieproducenten). Met deze subsidie kan je maximaal 20% tegemoetkoming krijgen voor jouw investering in gebouwen en bedrijfsmiddelen.

Bedrijven kunnen de subsidie aanvragen via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Zij beoordeelt de subsidieaanvragen. Ga voor meer informatie en een zo goed mogelijke voorbereiding op de subsidieaanvraag naar de website.