30.08.2023

Stikstofinstallatie Air Products bijna af

Air Products legt op het moment de laatste hand aan de stikstofinstallatie voor de Gasunie in Zuidbroek. De verwachting is dat ze in september de eerste stikstof kunnen produceren.

 

Begin 2020 startte de bouw. Vervolgens liep het project maanden vertraging op. De planning was dan ook om de installatie april 2022 op te leveren. Een conflict tussen Air Products en onderaannemer Ballast Nedam zorgde voor de vertraging.

Aanvullende afspraken

Gasunie maakte voor de zomer aanvullende afspraken met Air Products over de versnelling van de werkzaamheden. Ongeveer 500 werknemers van Air Products hebben samen met diverse onderaannemers aan de bouw gewerkt in de afgelopen maanden. Ze hebben de resterende constructiewerkzaamheden afgerond. Op het moment zijn ze druk bezig met het testen en in gebruik nemen van systemen die afgebouwd zijn. Te denken valt aan compressoren en koelwater-en instrumentenluchtsystemen. Air Products gaat zijn uiterste best doen om op 1 oktober de stikstofinstallatie operationeel te hebben.

Meer over Air Products

Met meer dan 19.000 werknemers en activiteiten in 50 landen, werkt het bedrijf voor klanten uit de meest uiteenlopende industrieën van voedingsmiddelen en dranken tot medisch, energie en transport. Lees hier meer over Air Products.

Foto: Jos Schuurman