19.07.2023

Sitech Services leverancier detectie-oplossingen voor corrosie onder isolatie

Corrosie onder isolatie is een probleem voor assets in de (chemische) industrie omdat het verouderingen versnelt, storingen veroorzaakt en ongepland stilstand tot gevolg kan hebben. Sitech Services en CorrosionRADAR hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om hiervoor een oplossing te bieden.

 


CorrosionRADAR heeft een geavanceerde geautomatiseerde oplossing ontwikkeld voor corrosie- en vochtmonitoring waarmee klanten inzicht krijgen in de verborgen omgeving onder hun isolatie. Door potentiële corrosieproblemen tijdig te detecteren en aan te pakken, kunnen asset-eigenaren risico’s verminderen en kosten voorkomen. Deze dienstverlening van Sitech, inclusief de sensoren van CorrosionRADAR, is in 2022 al succesvol toegepast in een pilotproject bij AnQore op de Chemelot site.

Geavanceerde COI-oplossing

De samenwerking tussen Sitech Services en CorrosionRADAR stelt klanten in staat om te profiteren van de voordelen van CorrosionRADAR's geavanceerde COI-oplossing, met Sitech Services als distributeur. Sitech Services voorziet haar klanten van uitgebreide ondersteuning en expertise op het gebied van COI en het optimaal benutten van de mogelijkheden voor monitoring van assets.