15.12.2022

Sisters in Science maken 14 nieuwe uitlegfilmpjes over scheikunde

De Sisters in Science, Mimi den Uijl, Noor Abdulhussain en Lotte Schreuders, lanceren op het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl hun tweede serie filmpjes met uitleg over scheikunde.

 

Met deze 14 nieuwe filmpjes willen ze eraan bijdragen dat scheikunde voor iedereen toegankelijk en leuk wordt. Ze hopen hiermee scholieren te inspireren en te motiveren voor een bèta- of techniekprofiel te kiezen. De KNCV en Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) werkten mee aan de filmpjes en de Universiteit van Amsterdam stelde de opname- en montagefaciliteiten beschikbaar.

De Sisters in Science beheren sinds januari 2021 het succesvolle Instagramaccount SistersinScience_NL. Via Instagram geven ze een kijkje in de wereld van de wetenschap en de chemie om stereotyperingen te doorbreken en anderen te inspireren onder het motto: If you can see it, you can be it. Ze vinden het belangrijk dat alle kinderen in Nederland toegang hebben tot extra begeleiding bij hun schoolvakken, ook als daar thuis geen geld voor is. Vanuit die motivatie zetten ze zich als ambassadeurs vrijwillig in voor exactwatjezoekt.nl.

Exactwatjezoekt.nl is een initiatief van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). Het platform is gelanceerd in november 2022.