07.09.2023

Shin-Etsu bespaart energie in de Rotterdamse haven

Het energiegebruik bij de productie van PVC kan met minstens 30 procent worden teruggebracht. Shin-Etsu, de grootste PVC-producent, heeft een studie laten uitvoeren, de Energie Innovatie Studie, waar dit naar voren komt.

 

Jeannette Baljeu, gedeputeerde haven en industrie, bezoekt Shin-Etsu

Albert Keukens, sustainability manager bij Shin-Etsu: “Dankzij de studie hebben we nu volledig inzicht in onze energiehuishouding en kijken we minder naar kleine verbeteringen. We leggen de focus op veranderingen van het hele systeem.” Zo heeft het bedrijf een aanvraag gedaan voor de uitbreiding van het elektriciteitsnet zodat warmtepompen kunnen worden gebruikt.

Energie besparen in het drogingsproces 

Na een chemische reactie ontstaat een vochtige combinatie van PVC en water die gedroogd moet worden. Met name in het drogingsproces kunnen ze veel energie besparen. Zo blijkt uit de studie die is uitgevoerd door Water & Energy Solutions.

Diverse kwaliteiten en toepassingen van PVC

Shin-Etsu heeft twee fabrieken in het Rotterdamse havengebied waar ze onder meer PVC produceren. Dit is een kunststof dat bekend is vanwege diverse kwaliteiten, namelijk:

  •  hoge duurzaamheid
  •  lange levensduur van meer dan 70 jaar

 Afnemers verwerken PVC in bijvoorbeeld leidingsystemen, raamkozijnen, vloerbedekking en kabels. 

Meer over Shin-Etsu 

Shin-Etsu heeft meer dan 22.000 werknemers in twintig landen en een productiecapaciteit van meer dan drie miljoen ton. Lees hier meer over het bedrijf. 


Het volledige bericht lees je hier

Foto: Provincie Zuid-Holland