03.02.2022

Samenwerking PPG en C3: stimuleren bèta- en techniekonderwijs

Met de uitreiking van een cheque van 145.000 euro van PPG aan Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3), is deze week officieel het partnerschap tussen PPG en C3 van start gegaan. De samenwerking is erop gericht om Nederlandse scholieren de komende twee jaar ondersteuning te bieden in exact onderwijs en ze te inspireren voor school- en loopbaankeuzes in bèta en techniek.

 

“Samen met C3 willen we bouwen aan de volgende generatie van diverse en innovatieve leiders op het gebied van bèta en techniek”, zegt Justus Tichelman. “Als wetenschaps- en technologiebedrijf weten wij hoe belangrijk bèta- en techniek-geschoold personeel is om sterkere, duurzamere gemeenschappen te creëren. Daarom stappen wij in het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl en zorgen we ervoor dat scholieren extra kunnen oefenen in de exacte vakken. Via dit platform, maar ook in de klas, willen we het werkveld voor scholieren tastbaar maken. C3 heeft de kennis, middelen en het netwerk in huis om dat te realiseren. PPG wordt ook hoofdsponsor van de meerdaagse conferentie voor scheikundedocenten, de Woudschoten Chemie Conferentie, die C3 jaarlijks organiseert.”

PPG's wereldwijde maatschappelijke betrokkenheid en de PPG Foundation streven ernaar kleur en glans te brengen in PPG-communities over de hele wereld. Door te investeren in onderwijsmogelijkheden helpt PPG bij de groei van het huidige gekwalificeerd personeelsbestand en de ontwikkeling van de innovatoren van morgen in vakgebieden gerelateerd aan coatings en productie. Daarnaast geeft PPG haar medewerkers de mogelijkheid om hun impact op zaken die voor hen belangrijk zijn te vergroten door hun vrijwilligerswerk en liefdadigheidsgiften te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op ppgcommunities.com.


PPG Industries Delfzijl is van van de Koninklijke VNCI.


Wij zijn Chemie

Als sector hebben we jongeren hard nodig voor de uitdagingen van de toekomst. Daarom organiseert de Koninklijke VNCI samen met C3 de campagne ‘Wij zijn Chemie’. Geef een digitaal gastcollege of virtuele tour aan leerlingen van een (middelbare) school bij jou in de buurt. 

Lees meer over deze campagne