11.04.2022

SABIC Girls' Day: meiden maken kennis met chemie

21 meiden van de scholengemeenschappen het Roncalli, ‘t Rijks en het Juvenaat bezochten vorige week de site van SABIC in Bergen op Zoom. Op Girls' Day maakten zij kennis met de wereld van de chemie.

 

De scholieren volgden een workshop ‘Wat is plastic’, kregen een rondleiding in een van de fabrieken om te zien hoe kunststof korrels worden gemaakt en deden zelf proefjes. De dag werd afgesloten met speeddates met maar liefst 15 vrouwelijke SABIC-medewerkers in diverse functies.

De meiden waren onder de indruk van de vele verschillende soorten plastic en in hoeveel dagelijkse producten dit verwerkt is. Het zijn niet alleen plastic flesjes, ook in mobieltjes zit bijvoorbeeld plastic verwerkt. Ook werd gesproken over het belang van duurzaamheid en hoe SABIC hier invulling aan geeft door haar processen anders in te richten en met gerecycled plastic te werken. Een van de scholieren won de Girls Day 2022 award en nam die trots mee naar huis.


Women in Chemistry

Meer vrouwen in de chemie! Dat is ons doel. Van de 88.000 banen in de chemie wordt minder dan 20% vervuld door vrouwen. Dat zien we graag anders. Via de campagne Women in Chemistry geven we vrouwen een podium en vertellen ze met veel trots over hun werk. We proberen hiermee zoveel mogelijk jonge meiden te motiveren om te kiezen voor een carrière in de chemie. Dit is een tijd van grote maatschappelijke uitdagingen. 

Lees meer over dit initiatief