22.05.2024

Royal Cosun wint Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Prijs 2024 in de categorie Grootbedrijf gaat naar Royal Cosun. Ze ontvingen deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ vorige week uit handen van Koningin Máxima.

De Koning Willem I Prijzen worden sinds 1958 elke twee jaar uitgereikt en zijn een bekroning van moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Royal Cosun uit Dinteloord wint dit jaar de prijs in de categorie Grootbedrijf. Cosun produceert onder meer plantaardige voeding en voedingsingrediënten, diervoeding en energie op basis van planten en reststromen. De vakjury zegt zeer onder de indruk te zijn van de transitie die Cosun heeft ingezet vanuit haar traditionele focus op suikerbieten en aardappelen. Ze waardeert het ambitieuze plan en het meetbare succes binnen duurzame transitie.

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Tweejaarlijks reikt de stichting een prijzen uit in de categorieën Grootbedrijf, mkb en duurzaam ondernemerschap. De prijzen in de categorieën mkb en duurzaam ondernemen gingen dit jaar naar respectievelijk Langemaat BV en Fairphone.

Royal Cosun in Dinteloord, ook bekend als Cosun Beet Company, is lid van de VNCI. Ze streeft ernaar om de groenste, innovatiefste en succesvolste bietenverwerker van de wereld te zijn. Met ongeveer 750 medewerkers zijn ze één van de meest efficiënte suikerproducenten in Europa.