07.08.2023

Royal Avebe ontvangt gouden medaille van Ecovadis

Royal Avebe heeft een gouden medaille ontvangen van Ecovadis, een wereldwijd samenwerkingsplatform dat bedrijven helpt bij het evalueren van duurzaamheidsprestaties in de hele toeleveringsketen. 

 

“We zijn ontzettend trots op deze erkenning van Ecovadis, die onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid waardeert en bevestigt,” zegt David Fousert, bestuursvoorzitter van Avebe. “Onze toewijding aan duurzaamheid is een integraal onderdeel van wie we zijn als coöperatie en we blijven streven naar verdere verbeteringen op alle gebieden van duurzaamheid.”

Duurzame ambities

In de organisatie wordt gewerkt aan het verminderen van watergebruik, CO2-emissies en afval. Eén van de prioriteiten is het verminderen van het gebruik van chemicaliën in de fabrieken. Ook op de akker zet Avebe zich in voor duurzaamheid, waarbij het samen met haar leden een teeltprogramma heeft opgezet waardoor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is verminderd. Dit is slechts een voorbeeld van één van de inspanningen die geleid heeft tot de gouden medaille.

Het samenwerkingsplatform Ecovadis

Ecovadis is verdeeld over meer dan 200 sectoren en ruim 175 landen. Door de samenwerking met leveranciers en klanten kan Avebe de duurzaamheidsprestaties in de hele keten versterken. Hierin kijkt Ecovadis naar vier pilaren: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. Avebe is een op de markt gerichte coöperatie van zetmeelaardappeltelers. Meer over het bedrijf lees je hier