04.07.2023

Plannen HyCC voor groen waterstofproject Djewels

HyCC heeft voor haar groene waterstofproject Djewels McPhy en Technip Energies gecontracteerd. McPhy gaat de elektrolyzers leveren. Ze hebben Technip Energies benaderd voor het ontwerp en de bouw van de groene waterstoffabriek. 

 

De plannen van het project omvatten de productie van 3000 ton groene waterstof per jaar. Hiervoor zetten ze onder meer hernieuwbare elektriciteit in. Djewels zal de eerste fabriek zijn die op grote schaal gebruik maakt van de 'Augmented McLyzer' technologie van McPhy. Door de hoge stroomdichtheid is er minder ruimte nodig voor de waterstofproductie. Dit is een belangrijke ontwikkeling in de opschaling van groene waterstofproductie. 

Europese klimaatdoelen 

Marcel Galjee, managing director van HyCC: "De productie van groene waterstof moet de komende jaren fors worden opgeschaald om de Europese klimaatdoelen voor 2030 te halen. Dat betekent dat we innovatieve technologie op grote schaal moeten inzetten om praktijkervaring op te doen. De ervaring van Technip Energies en de technologie van McPhy stellen ons in staat om exact dat te doen in het Djewels project."

HyCC houdt zich bezig met veilige en betrouwbare benodigdheden voor groene waterstof. Met circulaire chemische oplossingen willen ze de transitie mogelijk maken naar een industrie zonder carbon. Lees hier meer over het bedrijf. 


Het volledige bericht kun je hier lezen.