18.12.2023

Nouryon gecertificeerd voor productie groen monochloorazijnzuur

Nouryon is gecertificeerd volgens de internationale duurzaamheids- en koolstofcertificeringsstandaard ISCC PLUS voor de productie van groen monochloorazijnzuur (MCA) op zijn locatie in Delfzijl, Nederland.

 

Het bedrijf is  leverancier van MCA en de eerste en enige producent van groene MCA die is afgeleid van duurzaam geproduceerde grondstoffen. “We zijn blij dat we de eerste leverancier zijn die groene MCA aanbiedt als bouwsteen voor onze klanten die bijdraagt ​​aan hun duurzaamheidsdoelstellingen”, zegt Joppe Smit, senior vicepresident Natural Resources and Intermediates bij Nouryon.

MCA wordt gebruikt bij de vervaardiging van carboxymethylcellulose (CMC), landbouwchemicaliën, oppervlakteactieve stoffen en andere functionele chemische bouwstenen die essentieel zijn voor de bouw en constructie, gewasbescherming, voedseladditieven, producten voor persoonlijke verzorging, schoonmaakartikelen en farmaceutische producten. De groene MCA van Nouryon is een duurzaam alternatief dat de ecologische voetafdruk van het product aanzienlijk verkleint en tegelijkertijd dezelfde kwaliteit en prestaties levert.


Nouryon is lid van de VNCI. Maak kennis met onze leden.