06.09.2023

Nobian verplaatst research activiteiten naar Universiteit Twente

Nobian verplaatst zijn research activiteiten van Deventer naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede. Dit hebben ze voor volgend jaar gepland. Om de klimaatdoelen te verwezenlijken, is innovatie en dus de samenwerking met universiteiten van groot belang. Dit zijn broedplaatsen voor creatieve en nieuwe ideeën die de klimaattransitie mogelijk maken.

 

Michael Koenig, CEO van Nobian: "Innovatie is cruciaal voor ons. De innovatieve en inspirerende omgeving van de Universiteit Twente is precies waar we naar op zoek zijn. We werken al vaak met de universiteit samen. Door daadwerkelijk aanwezig te zijn, zal de samenwerking intensiveren. Niet alleen met de universiteit, maar ook met andere partijen in de buurt."

Nobian is van plan om met twintig onderzoekers aan de slag te gaan in de Gallery op het hart van de campus. Hiervoor wordt de Gallery op het moment uitgebreid. De constructie is pas net begonnen. De onderzoekers gaan zich bezig houden met onderwerpen als extractie van zout, chemie van zout, elektrochemie en procestechnologie. Ze gaan zich ook focussen op onderwerpen als duurzaamheid en de energietransitie.

Versnellen van de transitie 

Het bedrijf streeft ernaar om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Nobian houdt zich al jaren bezig met het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving door middel van innovatie. Om dit doel te verwezenlijken, is de samenwerking met andere partijen als startups, bedrijven in de buurt en universiteiten van groot belang. 

Over Nobian

Nobian is een Europese leider in de productie van essentiële chemicaliën voor industrieën variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutica en waterbehandeling. Lees hier meer over het bedrijf. 


Lees het volledige bericht.

Foto: Nobian