24.06.2022

Nobian levert natronloog en chloor uit 100 procent hernieuwbare elektriciteit

Nobian gaat in Nederland en Duitsland chloor en natronloog leveren uit 100 procent hernieuwbare elektriciteit. Met deze mijlpaal onderstreept Nobian de inzet om de levering van groene producten in zijn portfolio te versnellen.

 

Natronloog en chloor van Nobian zijn cruciaal voor de productie van alledaagse producten. Natronloog is bijvoorbeeld essentieel bij de productie van aluminium, pulp en papier, maar wordt ook gebruikt in waterzuivering, farmaceutische en voedselprocessen en zeep voor persoonlijke verzorging. Chloor is een belangrijke bouwsteen voor de chemische en farmaceutische industrie. Meer dan 50 procent van de Europese chemische productie is afhankelijk van dit proces en veel chemicaliën, kunststoffen en medicijnen zijn afhankelijk van het gebruik van chloor tijdens de productie.

Certificering ISCC

Nobian's natronloog en chloor uit 100 procent hernieuwbare elektriciteit zijn gecertificeerd door middel van een jaarlijkse audit door de International Sustainability and Carbon Certification (ISCC). ISCC PLUS is een duurzaamheidscertificeringsprogramma voor biobased en circulaire grondstoffen voor alle markten en sectoren. Deze certificering zorgt ervoor dat Nobian voldoet aan wereldwijd erkende ecologische en sociale duurzaamheidseisen, emissiereducties en traceerbaarheid.