18.01.2024

Neste wederom bij top 100 meest duurzame bedrijven

Neste staat op de negentiende plaats in de Corporate Knights 2024 Global 100 Index, een lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld.

 

Neste mag zich voor de achttiende keer op rij tot de honderd meest duurzame bedrijven ter wereld rekenen. Corporate Knights analyseerde meer dan 6700 bedrijven ten opzichte van sectorgenoten wereldwijd, waarbij ze de nadruk leggen op de impact van kernproducten en -diensten. Neste haalt dit jaar de negentiende plaats en kwam als beste uit de bus binnen de sector energie.

Het onafhankelijke adviesbureau Corporate Knights publiceert jaarlijks hun Global 100 Index, een ranglijst van duurzaamheidsprestaties van bedrijven. Ze baseren hun oordeel op 25 belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s), waaronder resource management, personeelsmanagement, financieel management, duurzame investeringen en prestaties van leveranciers.

“Ik ben trots op de manier waarop we duurzaamheid hebben geïntegreerd als onderdeel van ons bedrijf en hoe we systematisch vooruitgang hebben geboekt in onze duurzaamheidsbeloften voor de lange termijn”, aldus Carl Nyberg, Executive Vice President Renewables Supply Chain and Sustainability bij Neste.


Neste is lid van de VNCI. Ze produceert volledig uit hernieuwbare grondstoffen in haar raffinaderijen in Finland, Nederland en Singapore.