Nedmag lanceert Magnesium Chloride Food Grade Crystals
Nedmag brengt deze maand het nieuwe product Magnesium Chloride Food Grade Crystals op de markt. Het is een uitbreiding in de merklijn Pure Health & Earth. Met het merk Pure Health & Earth zet Nedmag in op zoutreductie in voeding en magnesium verrijking in voeding en gezondheid.
Het verlagen van natrium evenals verrijking met magnesium is mogelijk in onder andere toepassingen met zuivel, brood, vlees, plantaardig en vis. Magnesium verrijking heeft veel voordelen. In brood verkort het de kneedtijden en in kaas houdt het de structuur smedig en komt het de smaak ten goede. In vlees en vis is een zout reductie van wel vijftig procent mogelijk.
Eerder dit jaar lanceerde Nedmag onder Pure Health & Earth in samenwerking met kaasmakerij Slob al een met magnesium verrijkte kaas die de naam Veendammer kreeg. Wat de Veendammer uniek maakt is dat in de receptuur natrium voor een deel is vervangen door magnesium.
Magnesium heeft een positief effect op de gezondheid van het menselijk lichaam. Zo draagt het onder andere bij aan het behoud van sterke botten en sterke spieren. De Veendammer kaas bevat 120mg magnesium per 100 gram kaas wat bijdraagt aan 32 procent van de geadviseerde dagelijkse inname aan magnesium.