24.03.2023

Nederlands hoofdkantoor Covestro geopend

Covestro heeft op vrijdag 24 maart officieel het nieuwe hoofdkantoor in Nederland geopend. In 2021 nam Covestro de tak van de harsen en functionele materialen van DSM over.

 

Covestro heeft er bewust voor gekozen om het hoofdkantoor te vestigen in Geleen. “De Brightlands Campus is een geweldige locatie, waar business innovatie ontmoet en waar talent en kennis in een uniek ecosysteem samenkomen. Dé ideale plek dus om verder te groeien met onze innovatieve en duurzame materialen,” aldus Jacqueline Kusan-Bindels, site manager voor Covestro in Geleen.

Covestro is een voortrekker op het vlak van duurzaamheid en circulaire economie. “In Nederland passen we perfect in dit duurzaamheidsplaatje. Nederland is ook een erg belangrijk land voor Covestro. Door ons verleden dragen we hier voornamelijk bij tot toepassingen voor coatings en kleefstoffen. Denk daarbij aan bindmiddelen voor verven en inkten, aan poedercoatings en barrièrecoatings voor verpakkingsmaterialen. Met onze duurzame, plantaardige Decovery®-portfolio stimuleren we het uitfaseren van solventen in verven. Ook onze UV-harsen voor onder meer vloerbedekking en drukwerk zijn door hun energie-efficiëntie en solventvrije samenstelling een toonaangevende technologie in de coatingmarkt”, aldus Aukje Doornbos, managing director voor Nederland uit.