24.07.2023

LyondellBasell investeert in Nederlands recyclingbedrijf

LyondellBasell heeft een belang van vijftig procent verworven in Stiphout Industries. Dit bedrijf uit Montfoort is actief in de inkoop en verwerking van post-consumer plastic verpakkingsafval.

 

Stiphout heeft een jaarlijkse verwerkingscapaciteit die gelijk is aan de hoeveelheid plastic verpakkingsafval van meer dan 500.000 Nederlandse burgers per jaar. "Investeren in Stiphout is in lijn met onze strategie om te investeren in recycling- en verwerkingsbedrijven van plastic afval die onze bestaande activiteiten in Nederland en Duitsland ondersteunen, en het past in ons geïntegreerde hub-model", zegt Yvonne van der Laan, LyondellBasell’s executive vice president Circular and Low Carbon Solutions. "Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van lokale synergiën met onze Quality Circular Polymers activiteiten op het gebied van logistiek en operaties. Het biedt ook mogelijkheden om ons CirculenRecover-portfolio verder uit te breiden en oplossingen te creëren voor klanten en merkeigenaren die hun circulaire en koolstofarme doelstellingen ondersteunen".

Stiphout is opgericht in 2015 en heeft sindsdien veel ervaring opgebouwd in het verwerken van plastic huishoudelijk afval tot schone vlokken van gerecycled polypropyleen (PP) en hoge dichtheid polyethyleen (HDPE)-materiaal, waarmee het in Nederland een positie als innovatieve speler heeft ingenomen.