09.10.2023

Luka Scholtens wint prestigieuze Gouden Vlam

Noorderpoort-student Luka Scholtens ontving tijdens de Avond van de Chemie in het Brabantse Oss de Gouden Vlam. Deze prijs beloont het beste chemische afstudeerverslag in het mbo.

 

Luka: "Het was al een enorme eer om genomineerd te zijn! Dit gaf me veel inspiratie, energie en een prachtige ervaring. Voor mij is dit een extra bevestiging dat dit is waar mijn passie ligt." 

Chemisch-fysisch analist

Het niveau van de drie finalisten was dit jaar erg hoog, zo gaf de jury aan. Luka blies de Gouden Vlam-juryleden weg met zijn aanstekelijke enthousiasme, brede kennis over het onderwerp en zijn goede verslag. Zijn afstudeerverslag gaat over Validatie voor LC-MS/MS-bepaling van Analiet X. Hij liep zijn afstudeerstage bij ICON in Assen. Volgens zijn stagebegeleider bij ICON kwam Luka bij hen binnen met heel veel motivatie en maakte hij zich dingen snel eigen. Inmiddels heeft hij de opleiding Chemisch-fysisch analist bij Noorderpoort afgerond en is hij doorgestroomd naar het hbo.

De Gouden Vlam-award wordt ondersteund door de VNCI. De Avond van de Chemie wordt jaarlijks georganiseerd door de KNCV, de beroepsvereniging van Nederlandse scheikundigen.


Foto: Ron Rutten