26.11.2021

Laatste editie Topsector Chemiebeursstudenten

De negende en tevens laatste editie van de Granting and Graduation van de Topsector Chemiebeurzen op 24 november 2021 werd vanwege corona een digitale bijeenkomst. Elf studenten ontvingen hun certificaat online in het bijzijn van familie, vrienden, sponsorbedrijven en de Koninklijke VNCI.

 

Het Granting and Graduation-programma begon in 2012 toen de VNCI het initiatief nam om samen met de Universiteit Utrecht en vijf sponsorbedrijven de eerste academische bachelorbeurzen in het leven te roepen. Hiermee wilden zij talentvolle jongeren kennis laten maken met de wereld van de chemie. Sindsdien zijn er 109 beurzen uitgereikt, is er met elf universiteiten samengewerkt en hebben meer dan dertig sponsorbedrijven meegedaan.

ChemistryNL Studenten Challenge

Vincent, Coen, Matthijs, Kists, Rosa, Storm, Aman, Esli, Dylan, Michelle en Annemarie staan met hun certificaat aan het begin van een mooie carrière. Drie studenten hebben een werkaanbod van hun eigen sponsorbedrijf geaccepteerd. Tijdens het event werd ook het winnende team van de ChemistryNL Studenten Challenge bekendgemaakt. Aman Das, Annemarie Doze, Esli Diepenbroek en Storm van der Voort wonnen de hoofdprijs van € 1.000,- voor hun artikel How Plastics secured the world’s future: adding value to waste.