29.02.2024

Klimaatdoelstellingen Covestro compleet met scope 3-doel

Covestro heeft zijn doelstellingen voor klimaatneutraliteit in scope 3-emissies gepubliceerd. Ze wil die uitstoot met 30 procent verminderen voor 2035 en naar nul brengen voor 2050.

 

 

Covestro, producent van hoogtechnologische polymeermaterialen en componenten, publiceerde de klimaatdoelstellingen voor reductie van emissies binnen scope 3. Ze wil tegen 2035 de uitstoot met 30 procent verminderen ten opzichte van 2035. In 2050 streven ze klimaatneutraal te zijn voor alle scope 3-emissies.

Covestro publiceerde in 2022 al doelstellingen voor scope 1 en scope 2. Die stellen dat het bedrijf operationele klimaatneutraliteit ambieert voor 2035. Scope 1-emissies komen van de eigen productieprocessen en scope 2-emissies resulteren uit ingekochte energiebronnen. Met de doelstellingen voor het verminderen van scope 3-emissies is Covestro’s klimaatstrategie voor emissiereductie compleet.

Om scope 3-emissies te verminderen moet de hele toeleveringsketen transformeren. Factoren als beschikbaarheid van alternatieve grondstoffen, hernieuwbare energiebronnen, technologische vooruitgang en nieuwe processen spelen allemaal een rol. Om netto nul emissies te bereiken verwacht Covestro de komende tien jaar gerichte investeringen van enkele honderden miljoenen te doen.

“Onze Scope 3-doelstellingen zijn zowel ambitieus als realistisch en worden ondersteund door een concreet uitvoeringsplan, dat een essentiële bouwsteen is van onze klimaatstrategie. Onze doelstellingen voor klimaatneutraliteit zijn nu compleet. Hiermee bereiken we een belangrijke mijlpaal in het afstemmen van al onze activiteiten op onze visie om volledig circulair te worden,” aldus CEO Markus Steilemann.

Covestro is lid van de VNCI. Het bedrijf is een van de toonaangevende leveranciers van hoogwaardige polymeren.