26.02.2021

Isobionics opent destillatie-plant op Brightlands Chemelot Campus

Toine Janssen, CEO van Isobionics, opende vorige week formeel de nieuwe destillatie-plant op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Isobionics is een ingrediëntenbedrijf in Nederland dat een reeks natuurlijke producten in de smaak- en geurmarkt ontwikkelt, produceert en verkoopt met behulp van haar eigen platformtechnologie.

 

De aanpak van Isobionics om natuurlijke geur- en smaakstoffen te produceren is uniek in de wereld. De bedrijfseigen technologie is gebaseerd op fermentatie, een traditionele techniek die bekend is van processen als het brouwen van bier en het bakken van brood. Bij deze methode wordt een stof omgezet in een doelproduct met behulp van micro-organismen zoals bacteriën of schimmels. Dit proces is gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen. Destillatie is de laatste productiestap, die natuurlijke ingrediënten oplevert. 

"Met onze nieuwe destillatie-plant kunnen we onze activiteiten nog sneller uitbreiden en tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten. We hebben veel nieuwe ingrediënten in ontwikkeling, sommige daarvan zullen dit jaar al gelanceerd worden", zegt Toine Janssen, CEO van Isobionics. 

Isobionics is een toonaangevende innovator op het gebied van fermentatie, gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert een breed scala aan ingrediënten voor de flavour & fragrance markt met een focus op citrusolie componenten zoals Valenceen en Nootkatone. In 2019 werd Isobionics overgenomen door BASF en werd het onderdeel van BASF's Aroma Ingredients business. 

Bron: chemelot.nl | Foto: Isobionics