24.11.2022

Hoe recarboniseren we Nederland?

Hoe en waarvan gaan we in de toekomst onze dagelijkse producten maken als we niet langer gebruik maken van fossiele koolstofbronnen? In FutureCarbonNL onderzoekt een consortium van Nederlandse kennisinstellingen en (chemie)bedrijven de meest zinvolle routes en technologieën om (afgevangen) CO2 en CO om te zetten in grondstof voor nieuwe materialen, brandstoffen en (dier)voeding.

 

Op 30 november presenteert FutureCarbonNL - dat deelneemt aan de derde ronde van het Nationaal Groeifonds – zijn innovatieprogramma op de tweedaagse European Industry & Energy Summit 2022 (EIES2022), in Brightslands, Chemelot.

Industrieclusters

In Nederland denken verschillende industrieclusters al na over de mogelijkheden van Carbon Capture en Utilisation (CCU). Erik Verbrugge (VNCI), Cees Biesheuvel (Dow), Ronald Korstanje (TKI Energie en Industrie), Matthias Heinemann (RuG), Petrus Postma (N-Flux), Peter Remco Vellinga (BASF) en Carol Xiao (ISPT) vertellen meer over de kansen, mogelijkheden en uitdagingen van CCU en hoe de clusters daarbij geholpen kunnen worden door FutureCarbonNL.

Over FCNL

FutureCarbonNL is een consortium van Nederlandse kennisinstellingen en (chemie)bedrijven, dat een voorstel voorbereidt voor indiening voor het Nationaal Groeifonds. Hierin worden de meest bruikbare en realistische routes en technologieën om (afgevangen) CO2 en CO om te zetten in bouwstenen voor nieuwe producten. Het innovatieprogramma omvat de volle breedte, van pril onderzoek tot marktrijpe technologie.

Programma en aanmelden voor EIES2022

Je hebt onvoldoende rechten om dit item te bekijken of dit item bestaat niet meer.