05.01.2024

Heb jij een innovatie om de industrie te verduurzamen?

Welk bedrijf werkt aan de mooiste innovatie om de industrie te verduurzamen? TKI Energie en Industrie daagt mkb-bedrijven uit om te werken aan kansrijke, innovatieve initiatieven en geeft deze een podium om hun innovatie te pitchen aan een relevant publiek. De winnaar ontvangt de Industry Innovators Award 2024. Inschrijven kan nog tot 15 januari. 

 

Je kunt je innovatie aanmelden via het online inschrijfformulier. Uit alle inzendingen selecteert de vakjury drie genomineerden. Deze drie ondernemers pitchen hun innovatie tijdens de ISPT Conference (van het Institute for Sustainable Process Technology) op 8 februari 2024 in Rotterdam. De jury kiest een winnaar en het publiek kiest zijn favoriet.

De vakjury van de Industry Innovators Award bestaat uit:

  • Prof. Fokko Mulder, TU Delft
  • Manon Bloemer, Koninklijke VNCI
  • Henk Arntz, Suncom Energy (winnaar Industry Innovators Award 2022)

Tijdens de vorige editie van de ISPT Conference sleepte Suncom Energy zowel de Award als de publieksprijs in de wacht. Suncom Energy levert 24/7 schone warmte aan bedrijven met behulp van hun compacte oplossing Concentrated Solar Power (CSP). CSP gebruikt hetzelfde principe als het maken van een vreugdevuur met een vergrootglas. Deze innovatieve oplossing vangt zonne-energie efficiënt op en slaat deze op bij hoge temperaturen, tot wel 425 °C. Het doel is om bedrijven - groot en klein - te helpen bij het aanpakken van hun uitdaging om de koolstofuitstoot te verminderen en hun energievoorziening te decentraliseren.