27.03.2023

Genomineerd voor Plant Manager of the Year: Charles de Wolff van Huntsman

Na een uitstapje naar de maakindustrie haalden de dynamiek en het eigenaarschap Charles de Wolff terug naar de chemie. Wel met nieuwe ervaringen, onder andere op het gebied van standaardisering. Graag wil hij als area plantmanager bij Huntsman in de Rotterdamse haven nog meer uit de bestaande fabrieken halen.

 

Digitalisering, de ‘skills van jonge gasten’ en de ‘drie L-en’ moeten hem daarbij helpen. "We moeten een leven lang blijven leren, het werk moet lonen en het mag vooral ook leuk zijn." Het zijn de woorden van Charles de Wolff, een van de vier genomineerden voor de verkiezing Plant Manager of the Year 2023. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van het Industrielinqs in samenwerking met de VNCI, Votob en het Petrochem platform. Kandidaten komen uit de procesindustrie. Denk daarbij aan de energiesector, raffinage en de staal-, papier- en voedingsmiddelenindustrie. En natuurlijk de chemie, waarin de huidige Plant Manager of the Year werkzaam is.

Lees het interview met Charles


De verkiezing Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van het Industrielinqs in samenwerking met de VNCI, Votob en het Petrochem platform. Kandidaten komen uit de procesindustrie. Denk daarbij aan de chemie- en energiesector, raffinage en de staal-, papier- en voedingsmiddelenindustrie. De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse procesindustrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit, maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid. 

Tijdens het congres Eemsdeltavisie 2023 op 16 mei presenteren de finalisten zich aan het publiek, dat ook mee kan stemmen in de zaal en via internet. Tijdens het evenement wordt ook de winnaar bekend gemaakt.