03.04.2023

Genomineerd voor Plant Manager of the Year: Anne Arkenbout van Nobian

De eerste uitdaging van Anne Arkenbout als operations manager was het ontvlechten van het productieteam van de chloorfabriek van Nobian en dat van de MCA-fabriek van Nouryon in Delfzijl.

 

Komend jaar kan ze zich met het team meer richten op innovatieve verduurzamingsprojecten. "En daar heb je de juiste mensen voor nodig. Dat is misschien wel de grootste uitdaging." Aan het woord is Anne Arkenbout, een van de vier genomineerden voor de verkiezing Plant Manager of the Year 2023. Ze staat aan het roer van de chloorfabriek in Delfzijl. In 2021 begon ze bij de fabriek als productiemanager en sinds vorig jaar stuurt ze de hele plant aan. Een uitdagende periode, niet alleen vanwege Covid. De teams van de monochloorazijnzuur-fabriek (MCA) en MEB op de site waren net samengevoegd en geïntegreerd toen het nieuwe bedrijf Nobian zich afsplitste van Nouryon. MCA bleef bij Nouryon en MEB werd Nobian.


Lees het hele interview met Anne


De verkiezing Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van het Industrielinqs in samenwerking met de VNCI, Votob en het Petrochem platform. Kandidaten komen uit de procesindustrie. Denk daarbij aan de chemie- en energiesector, raffinage en de staal-, papier- en voedingsmiddelenindustrie. De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse procesindustrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit, maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid. 

Tijdens het congres Eemsdeltavisie 2023 op 16 mei presenteren de finalisten zich aan het publiek, dat ook mee kan stemmen in de zaal en via internet. Tijdens het evenement wordt ook de winnaar bekend gemaakt.